Det var på måndagskvällen som en 22-årig man hittades med livshotande skador på Skiljegatan, polisen utgår från att mannen fallit från fjärde våningen och kunde snabbt lokalisera den lägenhet mannen måste ha fallit ut ur. I lägenheten befann sig tre män som greps, senare anhölls de av jouråklagare som skäligen misstänkta för försök till mord.

Mannen som skadats allvarligt fördes över till Universitetssjukhuset i Linköping där han fortfarande vårdas på intensivvårdsavdelningen med livshotande skador och hans tillstånd beskrivs som kritiskt – mannen har varit nedsövd sedan han kom i vård.

På fredagen meddelade åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande att åklagaren under förmiddagen beslutat sig för att frige samtliga tre – anhållandet har alltså hävts. Kammaråklagare Anna Hjort leder förundersökningen och förklarar beslutet:

– Jag bedömer att den bevisning som jag har i dag endast räcker till att kunna begära männen häktade på skälig misstanke. Vi måste därför inom en vecka hålla en ny häktningsförhandling under vilken jag ska kunna presentera ny och starkare bevisning för att nå upp till sannolika skäl, säger Anna Hjort och fortsätter:

– Jag bedömer att bevisläget inte kommer vara förändrat på så kort dit. Därför har jag valt att frige samtliga tre misstänkta.

I övrigt kommer förundersökningen att fortsätta med nya vittnesförhör och analyser göras av de tekniska undersökningar som gjorts.