Mingeldags står på schemat

En heldag för bara damer. Det ordnar Krokeks damklubb i slutet av april!

21 februari 2017 12:00

För några år sedan drog Sandra Karlsson igång damklubben, som i dag har runt 50 medlemmar. Och medan man kan läsa om hur engagemanget generellt sjunker i "föreningssverige", kan man definitivt säga att motsats råder bland damerna i Krokek:

– Vi har en aktivitet i månaden. Vi har haft fotspa och glasmålning och snart ska vi ha vinprovning, exemplifierar Sandras dotter Eva Olsson, en av damerna i klubben.

– I maj åker vi till Polen, till Gdansk. Vi har varit i Ullared med, fortsätter Ulla Ljunggren.

Båda är inflyttade i området på lite "äldre dagar" och har lärt känna varandra, och många andra, genom damklubben.

– Det är ett jättebra sätt att lära känna varandra! Utöver träffarna, bjuder vi hem varandra i stället för att bara sitta hemma, säger Eva.

Alla är överens om att damklubben fyller en oerhörd stor funktion i samhället, inte minst socialt. För Camilla Åström Karlsson, som tycker om att fotografera, har klubben bland annat betytt att hon börjat visa sina foton i utställningar.

– Jag har nog fått ett bättre självförtroende och vågar mer, säger hon.

Sandviksgården är sedan i somras den naturliga mötesplatsen för klubben. Sandra Karlsson och maken Klas hade då köpt det gamla glasmästeriet och börjat renovera det. Huset fylls med olika aktiviteter; allt från tabataträning och danslektioner till minneshögtider och fester. Högst upp finns ett rum som hyrs ut som bed'n'breakfast.

– Vi har även fått bidrag av kommunen att köpa in bioutrustning, så i april tänkte vi ha premiärvisning av film, säger Sandra, som avslöjar att hon kommer att flytta sin gårdsbutik "Boogie nights" till Sandviksgården.

– Det blir nyinvigning samtidigt som biovisningen!, säger hon.

Heldagen som damklubben anordnar är ett "dam-mingel" som går av stapeln den 22 april i Sandviksgården. Här utlovas ett flertal utställare, föreläsningar och såväl lunch som middag som lagas av en inhyrd kock.

– Man ska kunna komma hit och bara vara. Jag tror många behöver det! Ta hand om sig själv en hel dag, säger Siv Johansson i damklubben.

Runt 200 priser har klubben lyckats få tag i från olika företag. Totalt finns 75 platser och om man vill vara säker på att få en av dem gör man nog rätt i att anmäla sig direkt.

– Ett tips är att umgås med sina kollegor! Eller ge bort det som en födelsedagspresent, tipsar Ulla Ljunggren.

Fotnot: Anmälan kan göras till krokeksdamklubb@gmail.com.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson