– Min klient är oskyldig. Om det hittats ett vapen på hans adress så är han ovetandes om att det funnits ett vapen och man har inte hittat något fingeravtryck. Finns det ett vapen så har någon annan lagt dit det av grumliga och oklara orsaker, säger mannens advokat Ove Behrens.

Den före detta spelaren i IFK Norrköping häktades dock på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott.

På sannolika skäl häktades även en 38-årig släkting till honom som tillsammans med en tio år yngre kvinna, boendes på samma adress utanför Norrköping, misstänks för grovt narkotikabrott.

De grova narkotikabrotten ska ha pågått under hela 2018 fram till att samtliga nu häktade greps i förra veckan och sedan anhölls.

Kammaråklagare Anna Hjort begärde samtliga personer häktade på sannolika skäl eftersom det finns risk för att de misstänkta genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvåra sakens utredning. Hon har även begärt att de häktade skulle åläggas restriktioner.

De övriga misstänkta är en man född 1982, som greps på eftermiddagen den 31 januari och anhölls samma kväll. Mannen är inte svensk medborgare och saknar adress i Sverige.

En man född 1993 som också han anhölls på eftermiddagen den 31 januari. Också han utländsk medborgare och saknar adress i Sverige. 25-åringens advokat Martin Soner, vill inte kommentera häktningen.

– Jag har inget annat att säga än det som framgår av häktningsframställan.

Kan du säga vilken sorts narkotika det ska röra sig om?

– Nej, inga kommentarer.

Åtal ska vara väckt 18 februari.

Folkbladet har utan framgång sökt kammaråklagare Anna Hjort.

011 - 200 441