Matbutik i Ljura utsatt för rån

Strax före stängning på torsdagskvällen utsattes Ica Ljura för ett rån. Nu hoppas på polisen att övervakningsfilm ska leda till att en misstänkt kan identifieras.

Det var strax innan klockan 22 på torsdagskvällen som personalen iakttog hur en man plockade på sig cigaretter inne i butiken.

– I samband med att personal ska stoppa mannen slår han sig fri. Sedan hotar han personalen med ett tillhygge, säger Christina Edevärn, förundersökningsledare vid polisen i Norrköping.

Eftersom den misstänkte uppges ha använt våld för att hindra att stöldbytet återtogs rubriceras händelsen som rån i motvärnsfallet.

När polisen var på platsen hade gärningspersonen redan flytt i riktning mot Vasaparken. Butiken är kameraövervakad och film från kvällen kommer nu att analyseras.

Personalen som jobbade i butiken vid råntillfället mår under omständigheterna bra, enligt Ica Ljuras butikschef Andreas Lennartsson.

– Nu kommer vi att genomföra vissa förändringar i kassalinjen för att minska risken att något sådant här händer igen, säger han.

Har ni utsatts för liknande händelser tidigare?

– Ja, vi har varit med om att folk vill stjäla cigaretter, men inte riktigt på samma sätt. Den här gången var det mer hotfullt, säger Andreas Lennartsson.

Livsmedelsbutiken höll öppet som vanligt på fredagen. De drabbade ur personalen kommer bland annat att erbjudas samtalsstöd, berättar Andreas Lennartsson.

Polisen uppmanar den som har iakttagelser att höra av sig.

– Vi vill gärna ha in tips, säger Christina Edevärn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa