Händelsen inträffade i mars i år. Mannen, som har en släktrelation till flickan som är född på 2000-talet, har enligt domen tagit med sig flickan hem till sin lägenhet och där ha bjudit henne på alkohol, slängt ned henne på sängen och dragit av henne sina kläder. Han har tagit på henne och bland annat bett henne att utföra sexuella handlingar.

Flickan var livrädd och skrek att han skulle sluta, och till sist lyckades hon springa iväg, varpå mannen skjutsade hem henne som om ingenting hänt. Han ska dock ha hotat att döda henne om hon berättade för någon vad som hänt.

Flickan sms:ade en vän när hon började inse vad som skulle ske. Själv trodde hon att hon skulle följa med mannen för att träffa andra släktingar, men sedan tog det hela en annan vändning. Några dagar efter händelsen polisanmälde flickan och hennes mamma det som hänt. Flickan, som annars beskrivs som glad och sprallig, har efter händelsen blivit lågmäld och fått antidepressiva tabletter utskrivna och tycker allt känns meningslöst.

Mannen förnekar brott. Han menar att han inte ens träffat flickan, utan att han jobbat just då. Teknisk bevisning visar dock att hans mobiltelefon befunnit sig på den plats som flickan pekat ut under den aktuella tiden. Detta tillsammans med andra detaljer och att flickan gett en trovärdig redogörelse, gör att tingsrätten dömer mannen för försök till våldtäkt.

Han döms även för olaga hot. Han ska sitta i fängelse i ett år och åtta månader och betala ett skadestånd på närmare 100 000 kronor till flickan. Han ska stanna i häkte tills domen vinner laga kraft.