Samtidigt som man från polisens sida bad om vittnesiakttagelser, var man ytterst förtegen när det gällde omständigheterna kring händelsen och ville inte berätta var i Lindö som rånet skett.

Vill ni ha uppgifter från eventuella vittnen så är det väl bra om ni berättar lite mer specifikt var rånet skedde så att allmänheten har en aning om vad man eventuellt har sett som man ska reagera på?

– Jag tror att vi har alla uppgifter vi behöver nu, säger Mattias Grenestam, vid polisen i Norrköping som inte ville kommentera ärendet ytterligare utan hänvisade till polisens utredare Bo Köpberg.

– Jag kan inte säga något i ärendet eftersom det är åklagarlett, säger Bo Köpberg när Folkbladet når honom.

Kammaråklagare Eva Kokkonen på åklagarkammaren i Linköping berättar efter att hon redogjort för hur rånet gått till, att ingen person i nuläget är frihetsberövad.

– Det har inte kommit till min kännedom att fler än den här kvinnan som har utsatts för rån i Lindö, så allmänheten behöver inte vara rädd att det är någon internationell liga eller så som opererar i området.

Tvärtom ska rånarna ha varit inriktade på just det aktuella huset.

– Det jag kan säga är att kvinnan rånades i sitt hem under knivhot och att rånarna var ute efter en särskild sak som fanns i det här huset. De visste med andra ord vad de skulle leta efter, säger Eva Kokkonen.

Det var vid 03 natten till förra fredagen som polis larmades till platsen efter att en kvinna blivit knivrånad i sitt hem i Lindö. Männen rånade kvinnan på mobil och värdeföremål, samt hotade henne med ett vasst föremål, som åklagaren säger var en kniv. Polisen menade att sättet brottet har begåtts på inte är vanligt men heller inte unikt.

– Vi har definitivt varit med om liknande ärenden tidigare. Men det som oftast förekommer är att förövarna springer från platsen om de blir påkomna. Att fullfölja planen är inte lika vanligt, sa Mattias Grenestam vid Norrköpingspolisen, efter rånet.

Men fullföljde rånet gjorde de, kanske på grund av att de var maskerade, fast åklagaren har ändå goda förhoppningar om att utredningen leder till att man kan gripa minst en eller flera gärningsmän.

Är det så att kvinnan själv misstänker vilka som ligger bakom rånet?

– Det vill jag inte kommentera, säger Eva Kokkonen.

Nu arbetar man i en viss riktning , men har inga mer kommentarer i ärendet för tillfället.