Krogägaren: "Jag blev inte förvånad"

Stopets ägare Linda Nilsson blev inte förvånad när polisen ringde om sprängningen utanför hennes restaurang. "Det smäller ju var och varannan dag", säger hon.

15 mars 2018 09:35

LÄS MER: Kraftig explosion i centrala Norrköping

LÄS MER: Vittnet: "Hela huset vibrerade"

Det var vid 04.47 på torsdagsmorgonen som polisen fick flera samtal om en kraftig smäll utanför Stopet. Strax efter det fick Linda Nilsson ett samtal.

– Polisen ringde och sade att något har detonerat utanför din restaurang Stopets entré. De ville att jag skulle komma dit och öppna. Så jag klädde på mig och gick ner, berättar hon.

Restaurangen stängde vid 03, men ingen befann sig i lokalerna vid sprängningen. Linda Nilsson har tidigare drabbats av flera inbrott i en annan restaurang som hon driver i närheten, men tror inte att det rör sig om något sådant den här gången.

– Det finns smartare sätt. Det här vore det dummaste sättet att försöka göra inbrott på. Det här är massiva, stora och tunga dörrar. Man hade fått spränga bort halva huset för att få upp dem. Hade de velat göra inbrott hade de tagit en annan väg.

Vad tror du ligger bakom?

– Ingen aning, faktiskt.

Vad var din första reaktion du när du fick höra att en bomb hade sprängts utanför din restaurang?

– Det smäller ju var och varannan dag nu för tiden. Det är alltid något. Så var det inte för tio år sedan i den här staden. Rent krasst: jag blev inte förvånad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa