Det var den 2 juni 2017 som den då 23-årige mannen, enligt flera vittnen, körde i mycket hög hastighet i en Mercedes på E4:an vid Getå-Strömsfors i Krokek.

Flera personer berättade att föraren gjorde vansinniga omkörningar på fel sida motorvägen och körde race med en BMW.

– Det sa bara swisch när han körde om mig, berättade en bilförare som själv körde i 110 km/h. Han måste ha kört i närmare 200 km/h.

Färden slutade med en trafikolycka. I bilen han körde på bakifrån satt fyra personer, en man och kvinna och deras två barn.

– Plötsligt smäller det till och jag tappar kontrollen, sa pappan som bromsade men bilen fick sladd och körde in i vägräcket som skiljer motorfilerna åt.

– Det luktade krutrök och barnen skrek rakt ut, de var chockade såklart.

Familjen fördes i ambulans till sjukhus med bland annat nack- och bältesskador. Bilen de körde, en Saab, blev skrot. De kräver nu skadestånd för kränkning på totalt 20 000 kronor.

Den 25-årige föraren själv vill i polisförhör i slutet på maj i år, det vill säga två år efter vansinneskörningen på E4:an, inte säga något om det som hände och de brott han misstänks för.

– Inga kommentarer, svarar han på samtliga frågor.

Den nu åtalade mannen förnekar brott.

– Han har vid framförandet av personbil gjort sig skyldig till grov oaktsamhet alternativt visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv eller egendom genom att han framfört personbilen i hög hastighet, kört slalom mellan bilarna på E4 och utsatt medtrafikanter för fara, skirver åklagaren i stämningsansökan som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.