Klart för lustspel igen

"Däng'en i svacka!"

21 november 2018 14:00

Det är namnet på det lustspel som ska sättas upp av föreningen Vikbolandsspelet i Östra Husby kommande sommar.

– Ja, nu har vi beslutat att köra ett lustspel igen, efter ett års uppehåll, berättar Hans-Ola Danielsson i föreningen.

Varför bara vartannat år?

– Vi kör ju på ideell basis och då orkar vi nog bara med vartannat år. Men gärna inte längre än så, för då kanske publiken glömmer bort oss...

Vad handlar det här lustspelet om?

– Det handlar om en idrottsförening på Vikbolandet och vad som hände när damfotbollen gjorde entré i föreningen, med de komplikationer och spänningar som det kunde föra med sig.

Är det nutid?

– Nej, vi försökte först med 1970-talsmiljö, men då visade det sig att de kvinnor som började spela fotboll på 70-talet här på Vikbolandet, inte hade några som helst problem att accepteras av herrfotbollen.

– Så vi flyttade handlingen ända till 1938, då Sleipner för övrigt tog SM-guld i herrfotboll. Då fanns det lite mer spänningar mellan herrar och damer som ville spela fotboll samtidigt i samma klubb och därför har vi förlagt lustspelet till den tiden.

Men det handlar inte om Sleipner?

– Nej, det är en klubb på Vikbolandet, men vi kommer dock att ha med Sleipners guldlag på ett hörn i handlingen...

Så nu är det bara att invänta sommarens kommande lustspel?

– Ja, när det gäller lustspelet. Men jag kan bara nämna att redan i vår, kommer vi att ha en föreställning om vissångaren Ruben Nilsson.

– Men det blir i mindre skala och hemma hos mig i Smedstorp och den föreställningen är inte heller i föreningen Vikbolandspels regi, utan av oss som hade ett spel om Zarah Leander för ett tag sedan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström