Vid niotiden på onsdagsförmiddagen har avspärrningar satts upp på vissa sträckor runt Resecentrum i Norrköping och många polismän finns på plats på perrongen. Ett tåg står inne på spår 1, i övrigt är det ingen tågaktivitet överhuvudtaget. På perrongen har många samlats medan poliserna förklarar orsaken till förseningarna men också tar upp vittnesmål från de som sett händelsen. Flera av dessa är skakade över vad de sett precis bredvid perrongen – i övrigt syns inte några spår av olyckan.

Det var vid 07.20 som polis och ambulans larmades till Resecentrum med anledning av att en person, enligt vad Folkbladet erfar från vittnen på platsen en kvinna, träffats av ett tåg. Efter att personen förts till sjukhus med ambulans sattes avspärrningar upp och polisen började förhöra vittnen samt dem som hjälpte den skadade innan ambulansen kom till platsen.

Ett tågstopp trädde också i kraft – något som Trafikverket tar beslut om – vilket ledde till kraftiga förseningar.

Artikelbild

| Flera områden nära Resecentrum spärrades av under utredningen.

– Det är polisen som begärt tågstopp eftersom vi inte vill ha tågtrafik när vår personal kanske rör sig på spårområdet i samband med att vi utreder vad som hänt, det här är något som varje myndighet tar ansvar för själva, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik strax innan 10.

– Dessutom utreder Trafikverket själva vad som hänt för att kunna förebygga sådana här händelser medan vi mer utreder om något brott har begåtts.

Som det ser ut nu är så inte fallet.

– Nej, vi ser i nuläget inte att det finns någon misstanke om brott, säger Thomas Agnevik.

Artikelbild

Vid 9.50 meddelar Trafikverket att tågtrafiken går igen. Man skriver på hemsidan att det också fortsättningsvis förekommer förseningar och inställda avgångar för fjärr-och regionaltåg på sträckorna Stockholm C-Linköping/Malmö/Köpenhamn, Linköping-Norrköping/Katrineholm/Eskilstuna/Västerås/Sala samt Östgötatrafikens pendel Norrköping-Mjölby/Motala/Tranås. Resenärer hänvisas att kontakta sitt tågbolag för ytterligare information.