Inga spår efter nattens smäll i Norrköping

Under flera nätter har polisen larmats om explosioner, när flera oroliga personer ringt in efter de höga smällarna.

Ännu en hög smäll hördes i centrala Norrköping natten till fredag.

Ännu en hög smäll hördes i centrala Norrköping natten till fredag.

Foto: Ulf Wigh

Norrköpings kommun2019-10-18 10:30

Strax efter halv tre natten mot fredag larmades det återigen om en explosion utomhus i centrala Norrköping. 

Och det ska återigen handla om området Östantill, samma område som det small på natten innan och även då ringde många oroliga Norrköpingsbor och larmade om det de trodde vara en explosion.

Men varken polis eller räddningstjänst har vid någon av larmen kunnat hitta någon orsak till de mycket höga smällarna, därav drar polisen slutsatsen att det rör sig om smällare också den här gången.

Polisen utesluter inte heller att det rör sig om samma personer som ligger bakom smällarna eftersom det skett i samma område ungefär vid samma tid på dygnet.

En teori är att det är så kallade "bangers" som smällt.

–  Bangers finns det nog rätt god tillgång på i stan, beställs över nätet och hämtas ut i butik som säkert inte är medveten om vad paketen innehåller, säger Lasse Eriksson vid polisen i Norrköping.

Om det verkligen handlar om bangers, som inte har bekräftats och där det kan vara svårt att hitta platsen de smällt av på så länge ingen fönsterruta har krossats eller det blivit ett stort hål i marken, handlar det nog inte främst om att hota eller skrämma något annat gäng.

– Det handlar nog snarare om att man vill skapa oro hos folk, men kanske främst om att få polisen att rycka ut och att det uppmärksammas i media, säger Lasse Eriksson.

Polisen uppmanar dock allmänheten till att fortsätta larma om alla misstänka explosioner.

Karta: Kristinagatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!