Idol-Ellie tävlar i Sista chansen

Ellie Lilja, 26, uppvuxen i Norrköping, tävlar under tisdagskvällen i duell i Sista chansen om en plats i Kvalveckan i Idol.

Ellie Lilja från Östergötland tävlar i Sista chansen i Idol.

Ellie Lilja från Östergötland tävlar i Sista chansen i Idol.

Foto: Annika Berglund/TV4

Östergötland2019-09-17 15:00

Det är upp till tittarna vem av de fyra i Sista chansen som får den extra platsen i Kvalveckan. Sista chansen sänds endast online på TV4 Play och C More direkt efter Idols huvudsändning.

Ellie Lilja har valt att sjunga "Sexy and I know it".

– Det är en version av en kille som heter Noah Guthrie. Jag älskar gunget i den. Jag har höjt tonarten lite, det är lite mer attityd, och ganska avskalat på scen, med fokus på uttryck och röst, så sången kommer fram, säger Ellie Lilja och talar om att vara "sexig och cool" på scenen.

Ellie Lilja är uppvuxen i Norrköping, har gått i musikklass på Hagaskolan och på musikgymnasiet Rytmus. Numera bor hon i Linköping och är utbildad programmerare. 

Musiken har alltid funnits med, och Ellie Lilja har släppt en del eget material på Spotify.

Sedan gymnasietiden har hon drömt om att söka till Idol.

– Det kändes nu som att det var dags. Jag har gått ganska länge och inte vågat vara mig själv, i många år, och inte känt att jag vågat riktigt. Nu kändes det som att "nu jäklar ska det göras".

Under slutaudition valde Ellie Lilja att berätta om resan från Elias till Ellie. Hon hade först inte tänkt göra det, men samtidigt som hon i musiken bearbetade det hon varit med om och nu går vidare vill hon inspirera andra som har konstnärliga och artistiska drömmar att våga, att inte begränsa sig själva.

Nu hoppas hon att hon får många röster.

– Jag vill verkligen få chansen att visa ännu mer! säger Ellie Lilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!