Det var det som hände under ett uppdrag när två poliser åkte på ett ärende, och det som hände efter, som mannen nu döms för. Uppdraget började med ett larm om en man som olovligen tagit sig in i en kvinnas bostad. Poliserna ryckte ut och mötte en mycket upprörd man i bostaden. Han vägrade följa polisernas uppmaningar om att visa händerna och lyckades sedan dra loss sin ena arm och ta tag om den ena polisens pepparspray.

Han ska ha hotat med att spraya poliserna och drog även i den ena polisens hår. Under hela ingripandet ska mannen ha skrikit och svurit och sagt att han skulle dunka polisernas huvud mot marken, att han ”skulle göra slut på dem”, han hotade med IS, kallade poliserna för hora, att han skulle våldta dem och ”göra slut på deras familjer”. Poliserna kallade på förstärkning och man lyckades förse mannen med handfängelse och köra honom till polisstationen. Där togs beslutet att köra mannen till psykakuten. Till det gick det åt tre poliser, som väntade på en läkare i flera timmar tillsammans med mannen i ett litet rum.

Mannen ska ha sparkat mot en av poliserna, som dock lyckades hoppa undan. Han försågs då med benfängsel. Han fick även en spottkåpa om huvudet då han spottade mot poliserna. Enligt poliserna hotade han dem och deras familjer och han var otrevlig – enda till läkaren kom – då blev han trevlig och tillmötesgående, varpå läkaren inte ansåg att han behövde skrivas in. Tillsammans med att han slagit till en man vid ett annat tillfälle och kört bil utan körkort, döms nu mannen till tre månaders fängelse.

Han ska även betala skadestånd till poliserna. Mannen förekommer under 21 avsnitt i belastningsregistret och dömdes senast för misshandel och sexuellt ofredande i december 2016.