Hon blir ny chef för stadsmuseet

Hon har varit kultur- och fritidschef i Vadstena kommun. Nu blir Maria Jönsson ny chef för Norrköpings stadsmuseum. "Jag är otroligt glad över att ha fått det här förtroendet", säger hon.

Norrköpings stadsmuseum har stått utan chef i snart ett år.

Kultur- och fritidsdirektören Maria Modig har klivit in som tillförordnad chef under tiden, men nu är det slutligen klart med en efterträdare till Bror-Tommy Sturk som lämnade posten i fjol.

Det blir Maria Jönsson.

Hon kommer närmast från Vadstena kommun där hon jobbat som kultur- och fritidschef samt kulturstrateg.

– Jag är otroligt glad över att ha fått förtroendet att bli chef för Norrköpings stadsmuseum. Det är med både nyfikenhet och stolthet som jag ser fram emot att möta medarbetarna bakom en av årets viktigaste och mest omtalade utställningar, Medlöperi och Motstånd, säger hon i ett pressmeddelande.

 

Jönsson har under stora delar av sitt yrkesverksamma liv arbetat inom kulturens värld och var under många år generalsekreterare för Culture Clinic, en organisation som arbetar med demokratiutveckling genom konst och kultur.

–  ­Maria Jönsson har en bred och spännande bakgrund som kommer gynna Norrköpings stadsmuseum i arbetet med att utveckla verksamheten för att locka nya målgrupper. Jag är mycket nöjd med rekryteringen och känner mig trygg i att stadsmuseet får en stark ledare som med stort engagemang kommer att bidra till att tillföra ett helhetstänk kring kulturarvs- och museifrågor, säger Maria Modig i pressmeddelandet.

Maria Jönsson tillträder tjänsten 23 mars.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa