Det är strax efter middag på onsdagen och dags för årets Augustifest att starta på allvar. Men ännu är det ganska så ont med folk runt tivolit och Kristinaplatsen framför Konstmuseet och orsaken till detta kräver ingen Einsteinsk slutledningsförmåga: nämligen den påfallande värmen som åter tagit ett fast grepp om staden.

På plats på Kristinaplatsen finns Försvarsmakten med tre tappra (och uniformsklädda) anställda som står i tältskuggan.

Så vad gör att ni finns på plats under Augustifesten?

Artikelbild

| Sebastian Stenbakken, Tommy Kroon och Hanna Kannerstål på plats på Augustifesten för att svara på frågor om Försvarsmakten.

– Dels syns vi ute i samhället och det är bra och dessutom kan vi svara på frågor, många vet inte varför vi har en försvarsmakt, säger Hanna Kannerstål som tillägger att man också gärna vill rekrytera mer personal.

– Vi har ju ett frivilligsystem men det fylls numera även på med värnpliktiga eftersom det ändrats i år.

Värmen är påtaglig för de tre men här finns inga sura miner.

– Det gäller bara att dricka ordentligt, vi kanske måste dricka extra mycket, skrattar Sebastian Stenbakken och syftar på uniformerna som onekligen ser lite varma ut i rådande väderläge.

Artikelbild

| Riggning pågår inför Rockklassiker-konserten.

Nere i den tämligen tomma Vasaparken pågår riggandet av den stora scenen där grupper som Sator och Back yard babies kommer att spela på onsdagskvällen. På en av gångbanorna intill parken står en allmän vattenpost strategiskt utplacerad, det är en klok åtgärd.