Allting har sin tid.

Nu har Ekhöjden och Apelgården gjort sitt som äldreboenden.

De gamla lokalerna i Sandbyhov byggdes redan 1910. De fungerade visserligen som sjukhus respektive fattighus till en början men har varit vårdboenden under många herrans år nu.

Artikelbild

| Invigning. På tisdagen var det stor invgining av det nya äldrboendet i Sandbyhov. "Det här betyder jättemycket", säger enhetschefen Anneli Skoglund om flytten.

Men nu är den tiden förbi och lokalerna kommer att omvandlas till skolor framöver. Äldreboendena har istället flyttat till en ny fräsch lokal på Sandbyhovsgatan 4.

– Det här betyder jättemycket och vi har väldigt stora förväntningar på det här boendet. Apelgården och Ekhöjden var väldigt gamla och mysiga men det här ger oss andra möjligheter. Det här ger oss förutsättningar att jobba på det sätt vi vill, säger Anneli Skoglund som är en av enhetscheferna på boendet.

På tisdagen var det invigning av nybygget som har 60 lägenheter fördelade på tre våningar.

Det nya boendet innehåller bland annat sex parlägenheter och ett spa som de boende kan koppla av i.

Artikelbild

| 60 lägenheter. Det nya boendet har två våningar för inriktning demens och en våning utan särskild inriktning.

Bernt Larsson är en av de första som flyttat in och han trivs bra i sitt nya hem.

– Ja, än så länge har det gått skapligt. Det är klart att det är finare nu än vad det var, men det var bra på Ekhöjden med, säger han.

Artikelbild

| Trivs. Bernt Larsson är en av de första som flyttat in i det nya huset.

Sandbyhovsgatan 4 är det senaste i raden av nya äldreboenden som byggs i Norrköping och fler är på gång berättar Eva-Britt Sjöberg (KD), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

– Vi är glada för varje äldreboende som byggs och kön i kommunen är nu i princip borta och det är vi väldigt tacksamma för. Inom kort kommer det kommer det öppnas ett boende i Såpkullen. Sen kommer det byggas två stycken i Skarphagen och ett i Bråvalla så vi har en plan framåt för vi vet att behovet kommer att öka efter 2020, säger hon.