Här blir det nya hus

Byggandet av nya bostäder fortsätter i Norrköping och kring Industrilandskapet tas första spadtaget för ett nytt hus i vinkel med gårdshus.

7 maj 2018 17:00

På onsdagsmorgonen kommer första spadtaget att tas för det som ska bli 48 nya lägenheter i ett vinkelhus om 6-7 våningar och ett fristående hus om 4 våningar. i hörnet Mäster Påvels gränd/Bredgatan/ Garvaregatan, kallat kv.Garvaren.

Storlekarna på lägenheterna kommer att variera från ettor om 30 kvm till 4 rum och kök om 115 kvm. Det kommer även byggas en 3:a i etage på våning 6 samt vindsvåning.

Det är Botrygg som i samband med att man färdigställer de tre punkthus som företaget byggt på Nya torget som man startar ett nytt byggprojekt i Norrköping. Ett projekt som Botrygg vann via den markanvisningstävling som kommunen utlyste våren 2017.

Huskropparna kommer enligt Botrygg att få en spännande arkitektur i Haussmansk anda som efterliknar det storslagna och pampiga Industrilandskapet med stora fönsterytor, generös takhöjd, hög sockel och tak i handfalsad matt zinkplåt. De 48 nya lägenheterna varierar från ett till fyra rum och kök där samtliga kommer ha uteplats mot den grönskande innergården.

Fasaden mot Bredgatan, Garvaregatan och gaveln mot Mäster Påvels gränd täcks av keramiska plattor i olika nyanser och glanstal. Mot innergården kommer fasaden vara ljus för att fånga upp och spegla ljuset till den skyddade innergården.

Söder om Garvaren planerar kommunen att anlägga en park med lekplats som tillsammans med innergården kommer skära genom stadsväven likt en flod.

Nu på onsdag tas det första spadtaget i närvaro av bland andra Karin Milles, stadsarkitekt på Norrköpings kommun, Ingrid Reppen och Kai Wartianen arkitekterna bakom husen samt representanter från Botrygg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Hanell -