Här är länets mysigaste hem – följ med in

Östergötlands mysigaste hem finns i Norrköping, eller närmare bestämt i Svärtinge. Här bor Malin Svärdh med familj, de har vunnit tävlingen ”Sveriges mysigaste hem”.

Daniel Jönsson och Malin Svärdh framför sitt prisade hem.

Daniel Jönsson och Malin Svärdh framför sitt prisade hem.

Foto: Victor Berlin

Nyheter2019-11-13 19:00

Det är tidningen ”Villaliv”  som har arrangerat tävlingen ”Sveriges mysigaste hem”. För två veckor sen fick Malin Svärdh och Daniel Jönsson reda på att de vunnit regiontävlingen, där läsarna har fått rösta fram sina favoriter. I parets villa i Svärtinge är det ljust och fräscht – och mysigt såklart.

– Det känns kul, jätteroligt. Jag har ett väldigt stort intresse för inredning och har ett instagramkonto, (@skogsbackevillan) som är helt inriktat på vårt hem. Då är det extra roligt att vara med i en tävling och få veta att det är fler än vi som tycker att hemmet är mysigt, säger Malin Svärdh.

Parets hus ligger på en höjd med utsikt över Glan, i det nya området Svärtinge Skogsbacke. Här har de bott sedan i juli 2017. 

– Vi valde en väldigt neutral bas, det är vitt nästan överallt. Sovrummet är mörkblått och barnrummet är grönt, men annars är det mycket vitt. Jag tycker om en lugn färgskala, jag är inte så färgglad av mig. Vi har mycket ljusa träslag, svart metall. Vi försöker mjuka upp med textilier och mässing, säger Malin och fortsätter:

– Jag försöker blanda olika material så det inte bara blir hårt svart eller för ljust. Vi har en väldigt skandinavisk avskalad lite halvtråkig stil, men det är fint och vi gillar det.

I vardagsrummet är det fem meter högt i tak, stora fönster, sjöutsikt –  och det finns en öppen spis.

Vilka är dina bästa inredningstips?

– Jag tycker att det är viktigt att försöka hitta balans i hemmet. Att man inte bara har allting svart eller allting vitt. Bryt av med mjuka träslag och med textilier – våga blanda material. 

Malin tycker också att det är viktigt att man fördelar objekt i hemmet.

– Om man till exempel plockar in mässing, då ska man inte ha allt i mässing i ena delen av rummet, utan försök placera ut materialen i rummet så att man får balans med detaljerna. 

Är det svårt att få det mysigt?

– Såhär års är det väldigt enkelt med ljus. Belysningspunkter är också väldigt viktigt, en sak som många missar. Jag vet inte hur många lampor vi har här hemma. 

I huset bor även parets treåriga son, som har tagit efter mammas intresse.

– Han har blivit lika nördig som jag, han går runt och flyttar saker han också. Han har vuxit upp med att jag flyttar filtar och kuddar hela tiden – så det gör han också. Helt plötsligt kan det stå en blomma någon helt annan stans. Han tycker det är kul. 

Högt till tak, sjöutsik och en öppen spis – något många bara drömmer om.
Högt till tak, sjöutsik och en öppen spis – något många bara drömmer om.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!