Det var tidigt på söndagsmorgonen som polis larmades till en adress i Gusum där de fann en kvinna i 35-årsåldern som var allvarligt skadad efter att ha stuckits med någon form av vasst föremål upprepade gånger. En 37-årig man greps på platsen misstänkt för mordförsök medan kvinnan togs till sjukhus där hennes tillstånd senare bedömdes som allvarligt men stabilt. På söndagen gjordes också en brottsplatsundersökning på platsen och dörrknackning genomfördes – mannen anhölls senare efter beslut av åklagare. Kvinnan befann sig enligt uppgift på tisdagen fortsatt på sjukhuset fullt talbar och i fortsatt stabilt tillstånd.

På tisdagsförmiddagen hölls så häktningsförhandling i Norrköpings tingsrätt . Kammaråklagare Thomas Ramstedt begärde att den anhållne skulle häktas på sannolika skäl (den högre misstankegraden) misstänkt för försök till mord – som skäl angavs risken för att mannen kan undanröja bevis samt att det finns risk för fortsatt brottslighet.

Den misstänkte mannen bestred via sin advokat grunderna till häktning och förnekade brott – rätten beslutade dock att häkta mannen enligt åklagarens framställan. Åtal ska nu väckas inom två veckor – annars måste en ny häktningsförhandling hållas.

– Nu väntar vi på provsvaren huruvida mannen var påverkad av något, dessutom kommer det att hållas fler förhör med de inblandade. Det finns dock skäl att tro att jag inte kommer att hinna väcka åtal inom de 14 dagarna beroende på att det kan dröja med provsvaren, berättar Thomas Ramstedt för Folkbladet efter förhandlingen.

011-200 472