Första utdelningsstället var vid Resecentrum, där cykelljus och så kallade snapreflexer, runtomreflekterande, självformande reflexband för armar och ben, delades ut till förbipasserande liksom även reflexvästar.

– Faktum är ju att man blir nästan osynlig i höstmörkret, inte minst om man har mörka kläder på sig, sa Sofie Axmacher från Norrköpings kommun, som var med och delade ut reflexer, blinkande ljust och reflexvästar till många av de människor som passerade Resecentrum den här kvällen.

Det hela är ett samarbete mellan kommunen, Räddningstjänsten och polisens volontärer vars medarbetare var på plats den här kvällen vid Resecentrum.

Artikelbild

| Elsa Eriksson var en av många som fick reflexer av Sofie Axmacher från Norrköpings kommun.

- Vi delar ut reflexer, cykellysen och reflexvästar och ger information till allmänheten, säger Camilla Pettersson, samordnare för polisens volontärer.

Dessutom bjöd man alla som ville på kaffe och kakor.

– Roligt att kunna bjuda på en fika också, samtidigt som vi delar ut reflexer och pratar om ökad säkerhet i trafiken för gående och cyklister, framhöll Mats-Åke Gustafsson från Räddningstjänsten.

Under den här veckan kommer man att stå tre kvällar på olika ställen i centrala Norrköping, för att fortsätta med den här gratisutdelningen av reflexmaterial - och bjuda på fika!

Artikelbild

| Mats-Åke Gustafsson från Räddningstjänsten delade ut reflexer och bjöd även på fika!

- I tisdags stod vi vid resecentrum, i går onsdag vid Skvallertorget och i kväll (torsdag) står vi vid Vasaparken, vid cykelöverfarten vid Södra promenaden, säger Camilla Pettersson.

Vad tycker du då - syns folk ute när det är mörkt?

- Jag har ingen uppfattning om det. Men det är väldigt uppskattat, säger Camilla Pettersson.

Man skickade också med några goda råd till alla förbipasserande, innan de gick vidare i höstmörkret:

•Tänk på att hänga reflexerna långt ner eftersom de är mer i rörelse då.

•Använd även reflexväst.

•Ha en reflexväst liggandes i bilen om olyckan skulle vara framme och du måste byta hjul efter vägkanten.

•Reflexer är färskvaror, så byt dina reflexer då och då.