Erikshjälpen skänker rekordsumma

3,4 miljoner kronor. Så mycket sålde Erikshjälpens second handbutiker varor för i lördags. Varje krona gick till Världens Barn.

Erikshjälpen Second Hand har 60 svenska butiker och e-handel i Sverige. I lördags var det återigen dags att skänka hela dagskassan till Världens barn, och årets totalsumma landade på 3,4 miljoner kronor –  en ökning med cirka 258 000 kronor jämfört med 2018. Det betyder nytt rekord!

– Jag vill säga tack till alla kunder som handlade under lördagen, men också till alla fantastiska medarbetare och alla som skänker saker till second hand-butikerna, säger Anette Alm Gustafsson, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand.

 

I butiken i Skärblacka hade man fixat med ballonger till barnen och piffat lite extra för att uppmärksamma kunderna om insamlingen till Världens barn. Och visst blev det rekord även där.

– Vi sålde för 18 381 kronor. Förra året tror jag att vi sålde för 17 000 kronor, så det är samma ökning här som i hela landet, säger Birgit Bergenbrant, som driver butiken tillsammans med ett 20-tal volontärer.

 

Lördagens kassa gick som sagt till Världens barn, övriga dagar går intäkterna från butiken till projekt i Etiopien.

– Förra året sålde vi för 1,3 miljoner och skickade ut 1,3 miljoner, säger Birgit Bergenbrant.

Förutom att skänka pengar till Etiopien, ger butiken andra fördelar, menar hon:

– Dels är det bra för miljön, dels tar vi hand om människor som behöver arbetsträna. Vi har flertalet som kommit i jobb efter att ha varit och stärkt sitt självförtroende hos oss. Så vi lyfter även människor här, inte bara i Etiopien!, säger Birgit Bergenbrant, som gärna ser att fler volontärer söker sig till butiken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa