Det var i mars förra året som polisen larmades till en gård i utkanten av Norrköping, dit hade målsägande, en man i 20-årsåldern lyckats ta sig efter att ha tagit sig ur buntbanden som han varit fastbunden vid ett träd med.

De tre dömda männen hade hämtat upp 20-åringen utanför hans hem tidigare samma dag, under hot om att de skulle skjuta honom om han inte betalade en knarkskuld, så följde han med.

I bilen blev han hotad med både en batong och en pistol och om han inte skaffade fram de 5 000 kronorna skulle han skjutas i knäskålarna. Inte heller ville han låna pistolen så att han kunde utföra ett rån, så då körde de ut honom en bit utanför Norrköping och band fast honom vid ett träd, de stoppade ett ihopknögglad örngott i hans mun och satte även fast det med buntband.

De lämnade honom så och sa att de skulle komma tillbaka nästa dag, hämta honom och ge honom en ny chans att betala, men han tog sig loss och sökte hjälp

Den 22-åriga mannen döms för bland annat människorov och försök till utpressning till fängels i 1år och 6 månader. De både 19-åringarna döms för människorov och försök till utpressning till skyddstillsyn.