De har redan prisats vid ett flertal tillfällen, men den här gången är de med och tävlar om en titel som värmer lite extra.

Det är nämligen kunderna själva som fått tycka till.

– Det är lite som Jerringpriset, så man blir väldigt stolt och glad, säger Maria.

Artikelbild

| Byns delägare Magdalena Sundbrandt-Malm, Maria Kufver och Anders Hofvergård gläds åt nomineringen.

Årets Byrå är en årlig bransch- och kundstudie som genomförs av analysföretaget Regi och som kartlägger hur nöjda Sveriges kommunikationsköpare är med sina kunder.

151 kommunikationsbyråer i 15 kategorier har utvärderats och de som fått högst betyg har blivit nominerade.

Byn är ett av 14 företag som nominerats i klassen årets reklambyrå 7-15 miljoner kronor.

– När vi startade för 6,5 år sedan så hade vi en tanke om att vi ska ha skyhöga ambitioner men en jordnära attityd och det verkar som att den filosofin uppskattas hos kunderna. Det här är ett kvitto på att det fungerar, säger Anders Hofvergård, också delägare.

Byn är inte det enda företag från Östergötland som nominerats. I samma kategori finns även Linköpingsföretaget Linkin och i kategorin PR mer än 15 miljoner kronor, finns Identx, också från Linköping.

– Det säger lite om den allmänna höga nivån i Östergötland, säger Anders.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

– Det är omöjligt att säga. Det är första gången vi är med i den här tävlingen så vi har ingen aning om hur vi ligger till.

Vinnarna presenteras vid en stor galamiddag på Münchenbryggeriet i Stockholm 21 februari, men varken Maria eller Anders kommer att kunna närvara då.

– Tyvärr inte. Det är på sportlovet så vi är i fjällen då, men vi kommer att skicka representanter. Magdalena Sundbrandt-Malm som också är delägare kommer att vara på plats. Skulle vi vinna så får vi får fira ifrån våra respektive fjällstugor istället, säger Maria.

Maria, Anders och Magdalena startade Byn 2012 efter att ha träffats på en annan kommunikationsbyrå i Norrköping.

– Där väcktes tankar om vad vi tyckte var viktigt i företagskultur och ledarskap. Ingen av oss kommer härifrån från början men vi har blivit förälskade i den här staden och kände att vi vill starta något nytt, en riktigt bra byrå, men var inte sugna på att flytta till Stockholm, Göteborg eller Malmö utan ville fortsätta leva här, säger Maria.

Byn arbetar med allt från strategisk rådgivning och varumärkesbyggande arbete, till rena koncept- och kampanjutföranden och har i dag 17 anställda.