Dags för Trädgårdslust

Extra många utställare, har lockats till Färgargården och arrangemanget Trädgårdslust nu på lördag. Det berättar projektledaren Carita Nordh Isgren.

16 maj 2019 14:00

– Det känns jätteroligt att antalet utställare har växt i år, säger Carita Nordh Isgren från Upplev Norrköping. Men det är väl så att vi har väldigt många besökare varje år och då är det också många utställare som vill vara med.

Vad brukar det vara för utställare?

– Det är allt från frukt och grönt till hantverk och mat, givetvis inklusive jordgubbar som brukar ha stor åtgång vid det här arrangemanget.

Även Folkbladet kommer att finnas på plats i form av chefredaktören Widar Andersson och journalisten Carolina Nilsson och flera andra medarbetare från tidningen.

Trädgårdslust på Färgargården börjar bli tradition?

– Absolut, säger Carita Nordh Isgren. Tillsammans firar vi regelbundet in våren och sommarens ankomst, och intresset trädgården och det gröna livet.

Trädgårdslust arrangeras årligen under vår och höst, och i år fortsätter Upplev Norrköping sitt samarbete med Billbäcks plantskola.

Billbäcks är ett 60-årigt trädgårdsföretag med rötterna i Svärtinge. Butiken är välkänd för sitt breda växtsortiment med vacker visningsträdgård där läckerheter från Villa Flora Trädgårdscafé kan åtnjutas i det gröna. Deras mindre kända del av verksamheten är som trädproducent av park- och alléträd där Billbäcks bidrar till gröna utemiljöer runt om i Norden inom stad, park, kyrka och även privata trädgårdar. Senaste tillskott i trädodlingen är en variation av äppelträd som är källan till Billbäcks östgötska äppelmust och cider.

– Samarbetet med Billbäcks gav oss ett otroligt lyft, och vi ser fram emot att utveckla samarbetet ytterligare. Som den starka spelare de är har de otroligt mycket att erbjuda evenemanget som helhet och alla besökare, säger projektledare Carita Nordh Isgren.

– Äntligen tid för trädgårdslust igen, ett event vi ser fram emot varje säsong. Vi finns som vanligt på plats för att delta i den goda stämningen och möta nyfrälsta som gamla gröngölingar, säger Emelie Billbäck.

Vårens Trädgårdslust går av stapeln den 18 maj och programmet är fullspäckat med tävlingar och lekar för de yngre och äldre med gröna teman. Ylva Landerholm inspirerar och lär besökarna mer om odling, om färger, smaker och rofyllda trädgårdar. Besökarna kommer även att ha chansen att lära sig allt om fågelholksbygge med Anders "Pidder" Pedersen, och välja bland mängder av lokalproducerade varor och hantverk.

Besökarna kommer även att ha chansen att lära sig allt om fågelholksbygge med Anders "Pidder" Pedersen, och välja bland mängder av lokalproducerade varor och hantverk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström