Det var under en reklamfotografering med Barncancerfonden som Sean Banan kom och överraskade Gabriel Hanouch. För Sean Banan var det ingen tvekan om att ställa upp på mötet.

– När jag fick höra om ”Gabbes” kamp mot cancern och hur min musik har hjälpt under behandlingen så kände jag direkt att jag ville komma och överraska honom. Det var ett fantastiskt möte med en charmig och sprallig grabb som genomgått något som inget barn ska behöva uppleva, säger Sean Banan.

För så var det. Under alla de behandlingar som sexåringen genomgått efter beskedet att han hade en hjärntumör 2014, var musiken ett ljus för Gabriel. Ur högtalarna pumpade låtar som Copacabanana och Gott Nytt Jul från hans stora idol, Sean Banan.

Artikelbild

| Ljus i mörkret. Det var Sean Banans låtar under cancerbehandlingarna för Gabriel.

Nu är Gabriel färdigbehandlad och i samband med att han medverkade reklamfotograferingen ville Barncancerfonden ge honom en julklapp han sent ska glömma. I takt till tonerna av Copacabanana överraskade Sean Banan fotostudion där han möttes av en paff och mållös Gabriel. I början trodde han inte på att det var den riktiga Sean Banan, men efter prat, skratt och en del jammande tillsammans kom de båda två att bli kompisar.

– Gabriel är en riktig kämpe. Trots att han bara är sex år är han den starkaste personen jag träffat. Jag är hjärtligt glad över att kunna kalla ”Gabbe” för min kompis och jag hoppas att fler människor gör som jag och blir Barnsupporter, säger Sean Banan.

– Vi är glada över att Sean Banan utan tveksamheter ställde upp. Musik är viktigt, den kan exempelvis ge tillfälle att vara i nuet vilket lindrar ångest. Bland all forskning vi finansierar finns även musikterapi, och Gabriel och Sean Banan är ett fint exempel på hur ett barn kan ha hjälp av musiken under sin behandling, säger Kerstin Maripuu, kampanjansvarig på Barncancerfonden.