Fullt utvecklad villabrand släcktes

Sex enheter larmades till en villa vid Ensjön på fredagseftermiddagen – Larmet inkom till Sos vid 15:40-tiden.

En person ska befunnit sig i huset då branden utbröt. Personen hann ta sig ut och larma innan branden hunnit bli fullt utvecklad. Vid tiden som larmet kom in brann det med öppna lågor i köket, uppgav räddningstjänsten.

– Den startade på spisen och spreds upp i fläkten, säger Christian Lind, Inre befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland. 

Branden var fullt utvecklad och hade spridit sig till vinden när räddningstjänsten kom fram. 

– Vi har precis kommit dit, påbörjat släckning både utifrån och inifrån och gått in med rökdykare, säger Christian Lind.

Klockan 16.09 hade man precis släckt av, men var fortsatt kvar på platsen. 

– Vi har  precis släckt av, det brinner inte längre på vinden eller i köket, så nu letar vi efter konsekvensbränder, glöd i väggar och så, säger Christian Lind. 

Vid 16.30-tiden uppgav räddningstjänsten att de hade undersökt tak och väggar. De hittade inte något som tydde på glödbränder. 

– Sånt som man inte ser tittar man efter med värmekameror och dylikt, vi försöker leta överallt och kommer nog att vara kvar en timme till, säger Christian Lind. 

Klockan 17.35 var tre av sex enheter kvar på platsen.

– Vi undersöker fortfarande efter glödbränder, men det är lugnt på platsen, säger Christian Lind. 

Strax före 19-tiden lämnade räddningstjänsten över till ägaren för efterbevakning.

Huset är rökskadat och köket är brandskadat, enligt räddningstjänsten.  

Branden kommer att utredas av polisen. Huset är nu avspärrat och en teknisk undersökning kommer att genomföras när det är ljust. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats, enligt polisens uppgifter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa