Bråket mellan makarna hade startat redan under dagen. Väl hemma uppger kvinnan att hon vilade och att maken blev arg för att hon inte var med familjen. Han ska också ha krävt att få hennes mobil.

När kvinnan sa nej ska han ha knuffat henne för att få tag i mobilen och ha slagit henne i ansiktet. Parets barn ska ha hört det hela. Kvinnan menar också att hon försökte ta sig ut ur lägenheten men att mannen drog henne tillbaka i håret och knuffade ner henne på sängen. När tumult uppstod bet han henne i ryggen.

Kvinnan blev skadad i tumultet och fick besöka sjukhuset dagen efter händelsen. Hon menar att hon inte vågade berätta vad som hänt med hänvising till att mannen hotat henne.

Den nu dömda mannens version om vad som hände är inte densamma. Han menar att han gick in för att låna kvinnans telefon varpå hon gick iväg. Han ska då tagit tag i hennes arm. Då gav sig kvinnan på honom och tog struptag när han låg på sängen, enligt mannen.

När han skulle gå uppger han att det var kvinnan som drog honom i armen och drog honom bakåt. Detta ska ha varit orsaken till att han bet henne i ryggen då han befann sig bakom henne.

Tingsrätten har sagt sitt och menar att det står ord mot ord. Man bedömer kvinnan som trovärdig men menar att man inte kan bortse från mannens version. Därmed väljer man att döma mannen för bettet, men lämna övriga påstådda skador obevisade. Mannen får villkorlig dom med samhällstjänst och ska betala 7 500 kronor i skadestånd.