Fem åtalade för stöldturné

Fem personer har åtalats för en stöldturné med nedslag i butiker i Västervik och Norrköping. Med preparerade påsar genomförde de stölder på bland annat ICA Maxi och Media Markt.

8 oktober 2010 03:00
Stölderna ägde rum under en och samma dag, den 19 september i år. De fem nu åtalade, tre män och två kvinnor, greps i Norrköping.

 

Stöldturnén började på Lidl i Västervik där de snattade matvaror för ca 800 kronor och på Biltema i samma stad, där de stal bland annat bilstereoapparater för ca 4 500 kronor.

 

Full av stöldgods
Färden gick sedan vidare till Norrköping där de tog barnkläder för 7 500 kronor och Media Markt där de stal två kameror för ca 6 000 kronor.

 

Väktare såg hur de stoppade ner kamerorna i preparerade påsar.

 

Den utlandsregistrerade bilen som de åtalade personerna färdades i stoppades av polis på Kromgatan. Bilen var då full av stöldgods. I bilen fanns också flera småbarn som togs om hand av socialen.

 

Polisen har kartlagt var bilen befunnit sig med hjälp av beslagtagna GPS:er. Det finns också övervakningsfilmer från butikerna.

 

Bott på camping
Fyra av de åtalade, som alla är i 30-årsåldern, sitter häktade. För en 17-åring hävdes anhållningsbeslutet efter några dagar.

 

Flera av de åtalade har närmast bott på en camping på Öland, en camping som används som tillfällig flyktingförläggning. En av de åtalade, som har en annan adress, har tre alias hos Migrationsverket.

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Susanna Beskow Norgren susanna.beskow.norgren