Anmäls - dagen efter öppnandet

Nystartade Jasminskolan i Norrköping har anmälts till Skolinspektionen, av oppositionsrådet Mathias Sundin (FP).

14 september 2010 13:20
- Orsaken är att de, enligt Folkbladets artikel i lördags, lät pojkar och flickor äta lunch i separata matsalar. Det strider mot läroplanen och därför anser jag att Skolinspektionen bör undersöka detta.

 

Men skolans rektor Omar Nur försäkrar att det hela rör sig om ett stort missförstånd.

 

- Vi blev glada när tidningen kom och var med vid invigningen i lördags, säger Omar Nur, men tyvärr missförstod reportern vad som hände vid lunchen, när hon skrev att pojkarna och flickorna gick till varsin matsal.

 

Så ni har inte olika matsalar för pojkarna och flickorna som går i skolan?

 

- Nej, absolut inte. Vi gör allting gemensamt under lektionerna och har också samma matsal för alla elever.

 

- Det som hände vid invigningen var att framförallt elevernas familjer och vänner delade upp sig i olika rum och då gick de flesta männen till ett rum och kvinnorna med barnen till ett annat.

 

- Men det har absolut ingenting med själva skolan att göra, utan vi kommer som sagt att göra allt tillsammans med både pojkar och flickor, när det gäller vår skolverksamhet, det kan jag försäkra.

 

Islamsk profil
Jasminskolan är en ny friskola i Norrköping, som invigdes i lördags. Enligt skolledningen har man en islamisk och miljöinriktad profil och skolan drivs av Sommarens ekonomiska förening.

 

Man har elever från år F-9 samt ett fritidshem och i lördags var det alltså invigning för den här nya skolan, som ligger på gamla lasarettsområdet i Södra Promenaden.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!