Dråpslag för kanotklubben

Bråvikens kanotklubb har fått sina lokaler i Lindö förstörda efter en brand på tisdagsmorgonen.

 

- Vi lyckades begränsa elden så att det endast är ena delen av byggnaden som blivit brandskadad, säger Peter Turesson, inre ledningsbefäl vid Brandförsvaret i Norrköping.

22 oktober 2008 03:00

 

Larmet kom till räddningstjänsten vid klockan sex på tisdagsmorgonen. Det var två killar som skulle ut och paddla strax innan klockan sex på morgonen som upptäckte att det brann i klubblokalen.

 

Enligt räddningsledare Lennart Månsson började det att brinna i damernas omklädningsrum.

 

- Det slog lågor från en ventil i damernas omklädningsrum som var svår att komma åt, säger Lennart Månsson som vid åttatiden hade branden under kontroll och som då lyckades begränsa elden till en viss del av huset.

 

- Den nya delen (den närmast Bråviken) lyckades vi att rädda, säger Lennart Månsson.

 

Började i bastun
Det är ännu oklart varför det börjat brinna. Lennart Månsson tror dock att det började att brinna i bastun som ligger i anslutning till omklädningsrummen. Inget tyder på att branden var anlagd.

 

- Vi har i alla fall inte upptäckt något uppbrutet, säger Lennart Månsson.

 

Totalt 13 brandmän var på plats för att bekämpa elden.

 

Enligt Peter Turesson, inre ledningsbefäl vid Brandförsvaret i Norrköping drabbades lokalerna dessutom av vattenskador, då branden orsakade hål på en vattenledning i lokalen.

 

Efter att branden var släckt spärrade polisen av platsen för en teknisk undersökning. På tisdagskvällen tydde dock inget på att branden var anlagd. Den tekniska undersökningen fortsätter idag, onsdag.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Perk och Annika Manninen