Det är tredje året som mässan arrangeras, på våren i Norrköping och på hösten i Linköping.

På tisdagen kunde man söka jobb på plats hos företag, bemanningsföretag, kommuner och myndigheter, som radat upp lediga tjänster. Det fanns också utbildningsföretag på plats.

Totalt var det ett 50-tal utställare på mässan, redo att möta jobbsökande och ta emot CV:n.

Artikelbild

| Jörgen Esslinge berättade om träteknikerutbildningen för Annica Hugo som i första hand söker administratörsjobb.

Annica Hugo, 52, besökte mässan i jakt på ett administratörsjobb. Några intressanta arbetsgivare fanns på plats på mässan.

– Jag vill gärna jobba inom den offentliga sektorn, säger hon.

Rola Ameer, 39, utbildad inom inköp och supply management, har jobbat vid Migrationsverket och Transportstyrelsen och är nu arbetssökande. Hon berättar om hård konkurrens om de jobb som finns här i området.

Hamid Yousafi, 22, läser elprogrammet. Han vill jobba ett eller två år innan högskolan och kollade läget bland arbetsgivarna på mässan.

Artikelbild

| Syskonen Mattias och Hanna Kannerstål slog ett slag för Försvarsmakten.

"Möjligheterna är oändliga. Du kan göra vad du vill bara du ger dig f-n på det", var rubriken på ett föredrag av Fia Blixt, företagsrådgivare på arbetsförmedlingens arbetsgivarcenter i Norrköping.

– Det är det jag tror på och har erfarenhet av själv. Livet har inte varit spikrakt, säger Fia Blixt som själv periodvis varit arbetssökande och tagit del av insatser från arbetsförmedlingen.

Artikelbild

| Hamid Yousafi, 22, läser på elprogrammet och vill jobba ett par år innan högskolan.

Hon vill slå ett slag för praktikerfarenhet, där man kan prova på olika yrken. När hon inte praktiserat har hon jobbat extra, inom restaurang. Det första fasta jobbet var som receptionist. Service, att hjälpa andra, är hennes grej, har hon kommit fram till.

Hon skickar med att det viktigaste i dag är att studera, att ha gymnasieutbildning.

Artikelbild

| Kompetensmässan hölls i Louis De Geer i Norrköping på tisdagen.

Försvarsmakten fanns också på plats, genom syskonen Mattias och Hanna Kannerstål, båda från helikopterflottiljen i Linköping. De slog ett slag för värnplikten, vägen in till militären.

– Det är en väldigt bra arbetsgivare, säger Mattias Kannerstål om Försvarsmakten och talar också om det goda kamratskapet.

Artikelbild

| Helene Stolt och Suad Bajagilovic från Taxibil i Östergötland.

Jörgen Esslinge marknadsförde yrkeshögskoleutbildningen Trätekniker utanför Karlstad, den enda skolan i Sverige med eget sågverk.

– Det är framtidens jobb, säger han.

Artikelbild

| Wille Ulrikson från Pema.

Bemanningsföretaget Pema sökte CNC-operatörer, lagerpersonal och truckförare.

Taxibil i Östergötland söker 50 taxichaufförer och står till och med för kostnaden för taxiförarlegitimation.