Yrkeskarriären tog småländskan till Norrköping förra året, men då hade hon redan tagit ett långt uppehåll från boxningen hemma i Kalmar.

– När jag kom hit tänkte jag att jag skulle ge det en chans igen och sedan kom ju Örjan in i bilden och gjorde mig till en annan boxare än jag var innan, berättar hon i träningslokalen på Värmlandsgatan.

Tränaren Örjan Segerberg ler och flikar in:

Artikelbild

| Redo för Golden Girl Championship i Borås.

– Fast det där är bara naturligt. Alla klubbar kör sina stilar. Det stora vi gjorde här var att få Malin att gå med högern före. Men i grunden är hon samma attackboxare, förklarar han.

Malin sparrar mot killarna i klubben och vann nyligen en B-klass i Angered.

Kommande veckoslut åker hon till Borås och Golden Girl Championship som lockat 250 tjejer från hela världen, bland annat väletablerade boxarnationen Uganda. Sex boxare tävlar i Malins klass (57 kilo) och på fredag väntar första motståndaren om inte lotten låter henne stå över första omgången och gå direkt till semifinal.

– Jag åker naturligtvis dit för att vinna, någon annan målsättning kan man inte ha, säger Malin som också hoppas kunna samla tillräckligt många rankingpoäng för att få vara med på SM i Köping i vinter.

Det var länge sedan Akilles hade toppboxare på damsidan. Några av er kanske minns 1990-talet då Lotta Andersson och Camilla Karlsson var framstående.

– Det är roligt att ha Malin här i klubben och hon kan absolut bli en SM-boxare, säger Örjan Segerberg.

Huvudpersonen själv verkar ha fått en nytändning i sin nya miljö.

– Trots att jag hållit på rätt länge känner jag mig inte särskilt säker eller bekväm i ringen. Jag önskar det vore så men det är det inte riktigt, säger Malin och skrattar.