Kritik mot osynlig Regnbågsvecka

Tungrott och nästintill osynlig. Kommunens hantering av Regnbågsveckan får kritik och kommunalrådet Ulrika Jeansson (S) medger att det är illa.

24 maj 2019 19:47

– Ja, vi borde skämmas, varför den inte uppmärksammats har jag dessvärre inget bra svar på, säger hon.

Den här veckan, vecka 21, är det meningen att allas lika värde ska lyftas fram genom den särskilda Regnbågsveckan i kommunen. Men den som söker information på kommunens hemsida om veckan och dess betydelse hittar ingen.

Däremot har Jesper Karlsson, fritidssamordnare på Hörnan, försökt fullfölja sitt uppdrag att lägga ut bilder på Instagram.

– För tre år sedan fick jag kommunens uppdrag att instagramma från Regnbågsveckan. Så har jag gjort även i år. Men det har varit svårt att få in bilder för att ingen riktigt har hållit i det, säger han och tillägger:

– Det är verkligen tungrott i kommunen när det gäller just det här. Det borde inte vara så svårt att få ihop något. De senaste dagarna har jag dock fått in lite bilder från skolor och förskolor. Men kommunen flaggar ju inte ens vad jag har sett.

Joakim Randy Hansen, arrangör av Pride Finspång, håller med Jesper Karlsson.

– Tungrott är rätta ordet. Det är inte lätt att driva den här typen av arrangemang i Finspång. Det finns liksom inget engagemang alls från kommunen, säger han.

Ulrika Jeansson medger att kommunen självklart borde ha lagt ut information på hemsidan och flaggat utanför kommunhuset.

– Att det ser ut så här kan bero på att vi inte har någon särskild person som bara jobbar med de här frågorna. Självklart måste vi bättra oss och kolla över hur vi kan kommunicera ut det framöver, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Inger Ramstedt

Ämnen du kan följa