Vid 17-tiden på onsdagen var siffran drygt 240 hushåll.
Det är i Ödeshögs, Ydres, Motalas, Söderköpings och Norrköpings kommuner som flera av Vattenfalls och Eons kunder fortfarande är utan ström.
Stormen Alfrida orsakade inte bara strömavbrott utan även diverse stopp i trafiken.
– Kustpilen mellan Linköping och Västervik och vidare till Kalmar och omvänt är inställd tillsvidare, vi har ingen prognos på när trafiken kan komma igång igen, säger Ulrika Karlsson på Trafikverkets pressjour.
– Det ligger ganska många träd på banan som måste röjas undan innan tågtrafiken kan komma igång igen.
De inställda tågen ersätts med buss.
På flera platser i länet blåste träd omkull och lade sig över vägar. Räddningstjänsten fick röja allteftersom, på andra ställen var det markägarna själva som tog fram motorsågarna och gjorde vägarna framkomliga.
– De tidigaste bussturerna på en del linjer söder om Linköping och vid Motala blev lite försenade till följd av att träd blåst ned på vägarna, berättar Mattias Näsström, trafikoperativ chef vid Östgötatrafiken.
Trafikverket uppmanade under onsdagsförmiddagen bilister att vänta med att köra till efter lunchtid så den hårda blåsten avtog.
På grund av att ett träd föll ner över en kontaktledning vid Strömbacken i Norrköping stod spårvagnslinje 3 stilla under natten men under morgonen var ärendet uppklarat och spårvagnarna gick som vanligt.
Inför Alfridas ankomst utfärdade SMHI klass 2 varning för mellersta och norra Östersjön och vidare upp till Bottenviken. Flera färjor till Åland och Gotland ställdes in.
– Men vår skärgårdstrafik kunde gå som vanligt, i stort har Östgötatrafiken klarar sig ganska bra i stormen, säger Mattias Näsström.
Vid 23-tiden på tisdagskvällen rasade ett plasttak ned i Motala. En större fläktkåpa blåste ned från ett fyravåningshus på Slottgatan i Norrköping och krossade rutan på en bil.
På onsdagsmorgonen var fortfarande cirka 1 300 hushåll i länet utan ström. Under natten var det dock betydligt fler som var drabbade och Björn Persson, presskontakt på elbolaget Eon, berättade under onsdagsmorgonen att det under det senaste dygnet varit 4 000 av deras kunder i Östergötland som varit utan ström.