Kerstin Behrendtz död i coronaviruset

Radiolegendaren Kerstin Behrendtz har avlidit i sviterna av coronaviruset, uppger familjen i sociala medier. I över 40 år valde hon ut musiken som spelades i Sveriges Radios program.

"Alla våra tankar går just nu till Kerstins familj och allra mest till hennes två barn som förlorat en älskad mamma", skriver Anna-Karin Larsson, områdeschef för musik på Sveriges Radio, i en kommentar som Ekot publicerat.

29 mars 2020 01:34

Kerstin Behrendtz insjuknade för två veckor sedan och avled under lördagen.

När hon gick i pension 2017, efter ett långt yrkesliv på Sveriges Radio, betraktades hon som en av de mäktigaste personerna inom Musiksverige. Som musikredaktör valde hon vilken musik som skulle spelas i till exempel Radiosporten och i P4:s riksprogram som P4 Extra och Vaken. Hon var också under många år en uppskattad medarbetare i Sommar i P1, uppger Sveriges Radio.

"Noggrann och lojal"

Kerstin Behrendtz satt även i juryn för Swedish music hall of fame och var 2014 med i urvalsjuryn till Melodifestivalen.

"Vi nåddes idag med stor sorg av beskedet att Kerstin Behrendtz gått bort", skriver Anna-Karin Larsson, områdeschef för musik på Sveriges Radio, i en kommentar och fortsätter:

"Kerstin var Musik! Outtröttlig, nyfiken, noggrann och lojal har hon under sin karriär stått i musikhändelsernas centrum och som kvinnlig förebild i en värld som länge dominerades av enbart män kan hon inte överskattas."

"Är på riktigt"

Dottern Emma Behrendtz berättar om sin mammas bortgång i ett inlägg på sociala medier och uppmanar folk att ta coronaviruset på allvar.

"Till alla er som fortfarande skämtar, viftar bort, pratar ekonomiska kriser och funderar på varför just NI måste avboka eventuella fjällenresor eller besök till Östermalmshallen, DET HÄR ÄR PÅ RIKTIGT!!! Det handlar om liv och död. Var försiktiga", skriver Emma Behrendtz.

Kerstin Behrendtz blev 69 år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT