För de friidrottsintresserade som hängde med under det tidiga 70-talet är namnet förstås inte obekant. Alla andra ska veta att detta handlar om en svensk stavhoppare och världsmästare som blivit idrottshistorisk genom att sju gånger sätta världsrekord i stavhopp, tre gånger utomhus och fyra inomhus. Detta gav honom en förstaplats på internationella Track & Field-listan över världens bästa friidrottare 1972.
- Det året slog jag tre av rekorden, det sista när jag hoppade 5,55 på tävlingar i Helsingborg. Det rök sedan samma sommar på OS, minns den svenske stavhoppslegenden. .
Det nu gällande världsrekordet sattes 1994 av ukrainaren Sergej Bubka när han med glasfiberstavens hjälp gled över ribban på otroliga 6,14 meter.

<b>Bubka i en klass för sig</b>
- Bubka var och är fortfarande i en klass för sig, konstaterar Kjell. I dag ligger de bästa resultaten och stampar kring 5.80. Det står still lite grann.
"Isak", som han fortfarande kallas tycker dock att vårt för närvarande bästa svenska stavhopp Patrik Kristiansson verkar lovande för att kunna göra något stort så måningom.
- Även o de går lite upp och ner så är han är rätt typ för att hoppa högt. Har längden inne. I dag är detta nästan ett måste genom att de håller så mycket högre upp på staven. Det kunde inte vi som var lite kortare, skrattar
Kjell Isaksson som fortfarande "bara" mäter 174 centimeter över havet, ett faktum som knappast förringar bravaden med de sju världsrekorden.
En ordentligt stukad fot för tolv år sedan tvingade honom att lägga av med veteranfriidrott för gott.
- Jag förlorade ungefär en halv meter på skadan så det var ingen idé att fortsätta med stav så i stället började jag rulla klot...

<b>Ren slump</b>
Det var en ren slump att han började med bowling. Tittade in i en hall, tyckte det verkade kul och testade. I da spelar och tävlar Kjell Isaksson för Ängby bowlinglub. Fyra på veteran-EM är bästa resultatet hittills.
Det bästa med bowling, menar Kjell Isaksson, är att det är en sport som de flesta människor kan ha utbyte av oberoende av om man är kort eller lång, ung eller gammal, man eller kvinna.
- För mig är bowlingen helt enkelt en utmaning för att se hur långt man kan gå.
När han inte rullar klot jobbar han som gymnastiklärare på Enebackskolan, en låg- och mellanstadieskola i Tensta.

<b>De bästa i Sverige</b>
- Vi tillhör de bästa i Sverige när det gäller läge och förutsättningar för att kunna bedriva all slags idrott på skolan och omgivningarna är jättefina.
Det är bara ett krux - det stadigt krympande antalet gympalektioner i dagens svenska skola och som en följd av detta - allt orkeslösare elever.
- Ungdomen av i dag aknar både ork och vilja och är inte vana vid att röra på sig. "Jag blir så trött", säger man efter den enda ynka gymnastiktimme som de flesta av de här 10-12-åringarna har i veckan. Dom fattar inte att man ska bli trött av att idrotta och det är ganska bedrövligt, suckar gympalärare Isaksson, och tillägger:
- Fast det är knappast deras fel utan de kortsynta skolpolitikernas.
Snart 55-årige Kjell orkar i alla fall styrketräna och träningsbowla i stort sett varje dag:
- Jag tränar inte för att bli bättre utan för att bibehålla det jag har. Förhoppningsvis räcker det till en plats bland de hundra bästa på SM som går i Värnamo och Jönköping i påsk och där "Isak" tävlar i elitklass.