Elfenbenskusten Elfenbenskustens tidigare president Laurent Gbagbo kommer att hållas frihetsberövad fram till åtminstone februari, medan Internationella brottmålsdomstolen i Haag (ICC) ser över ännu en överklagan av hans frikännande.

Gbagbo friades tidigare i veckan från ett åtal om människorättsbrott vid ICC. Åklagarsidan överklagade den friande domen, men avvisades av domstolen som konstaterade att dess framställan var "exceptionellt svag". Kort därpå inkom ännu en överklagan som domare har beslutat att titta närmare på. Domstolen sammanträder igen den 1 februari.

Ivorianen hålls kvar med då det finns farhågor om att expresidenten inte skulle återvända till Nederländerna om han släpps.

73-årige Laurent Gbagbo åtalades på fyra punkter kopplade till en våldsvåg i Elfenbenskusten 2010–2011 där omkring 3 000 personer dödades. Han var den första statschefen någonsin att lämnas över till ICC, där han varit föremål för rättegång sedan 2016, tillsammans med sin nära medarbetare Charles Ble Goude.