Fyraåring död efter drunkning i Tromsø

Ytterligare ett barn som hittades i vattnet utanför Tromsø tidigare i veckan har dött. Mamman till barnet, även hon avliden, misstänks för mord på ytterligare ett av sina barn samt mordförsök på hennes yngsta dotter som kämpar för sitt liv på sjukhus.

6 december 2019 08:54

Kvinnan och de tre barnen hittades på måndagskvällen efter att en förbipasserande sett en barnvagn och fotspår i närheten av vattnet. Samtliga var utländska medborgare med tillfälligt uppehållstillstånd, rapporterar norska medier.

Det är på många sätt en stor tragedi som blivit ännu större, säger advokaten Erik Ringberg, som företräder barnen och deras pappa, till tidningen Verdens Gang.

Mannen befann sig på sitt arbete när kvinnan och barnen hittades i vattnet. Han misstänks i nuläget inte för brott utan har bara hörts som vittne i utredningen.

Händelsen utreds som misstänkt mord och mordförsök, men polisen har ännu inte berättat om de exakta omständigheterna. Ett 30-tal vittnen har förhörts om händelsen, enligt NRK, men ingen som polisen har talat med hittills har sett kvinnan och barnen vid vattnet.

En obduktionsrapport av den sjuåriga flickan tyder på att hon inte utsatts för något fysiskt våld. Hon dog av nedkylning och drunkning.

Endast ett av barnen, en 18 månader gammal flicka, är fortfarande vid liv. Hon vårdas på sjukhus i Oslo och är allvarligt skadad, enligt NRK.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT