26–27 grader varmt gjorde att värmen blev en faktor att räkna med. Men det var ingen som klagade på hettan, barnen sprang som vanligt på rejält från start.

– Jag försökte hålla mig lugn och inte springa för fort i början, berättade Nova Axelsson, åtta år.

En taktik som visade sig vara som gjord för att vinna det en kilometer långa loppet på Arena Grosvad. På upploppet kunde Nova göra "highfive" med halva släkten innan hon passerade mållinjen som nummer ett.

Artikelbild

| Full fart från start i NT-knatet.

– Det var kul. Jag sprang om rätt så många, sa Nova som går på Viggestorpsskolan.

Att konditionen är så pass bra har sina förklaringar.

– Jag spelar fotboll i Lotorps IF och bandy i Finspångs AIK, berättade Nova som även vann sin klass i NT-knatet i Finspång förra året.

Två starter och två segrar är inte illa.

Artikelbild

| Nova Axelsson vann sin andra seger av två möjliga i NT-knatet i Finspång.

Noah Vieweg, från Kyrkskolan i Norrköping, använde sig av samma taktik. Han höll sig kall och ökade farten på slutet.

– Det kändes bra hela vägen. Kul att vinna, sa nioåringen innan det var dags att heja på storebrorsan William i den äldsta klassen.

Artikelbild

| Full kubbning på upploppet mellan Alfred Hansson (117) och Theo Malm (124). Alfred och Theo slutade på andra respektive tredjeplats i pojkar 9-10 år.

Alla barn som kutade NT-knatet fick en välförtjänt medalj och något smarrigt att både äta och dricka efter sina fina prestationer.

Alice Magnell-Millan har vunnit fler NT-knat än vad hon minns. Hon svarade för en fantastisk insats genom att vinna sin klass med tiden 7.05 på de två kilometerna. Klart snabbare än vinnartiden i motsvarande killklass.