Östermalmshallen återuppstår i ny skepnad

Östermalmshallen återuppstår i ny skepnad. Nu är det klart att Coop Finspång övertar Nettobutiken på Stora Allén.

21 mars 2020 17:00

2007 sålde NÖK (Norra Östergötlands Konsumtionsförening) Östermalmshallen i Finspång till danska lågpriskedjan Netto. Förra sommaren köpte Coop Butiker & Stormarknader Nettos 162 butiker i Sverige. Nu är det klart att Coop Finspång tar över ägandet av Nettobutiken på Östermalm.

– Coop Östermalmshallen återuppstår, men i en annan skepnad. Östermalm är ett bra område och det finns ingen liknande butik i närheten, säger Björn Andersson, styrelseordförande, Coop Finspång.

Det innebär att Coop Finspång kommer att driva tre butiker i Finspång samt en vardera i Rejmyre och Skärblacka.

Finns det utbud för ytterligare en butik i Finspång?

– Absolut, Östermalmshallen ligger i ett bra läge som ökar tillgängligheten för våra medlemmar och kunder, säger Anders Svensson, vd, Coop Finspång.

Det blir inga nyanställningar, utan Nettos tolv anställda följer med till den nya Coopbutiken.

 

Marcela Pettersson har varit butikschef på Netto i Finspång i tre år. Hon får samma roll i Coop Östermalmshallen.

– Det känns bra att personalen får följa med till nya butiken. Vi har haft en del logistikproblem med att inte få varor i tid. Där hoppas jag på en stor förbättring, säger Marcela Pettersson.

I december 2017 drabbades Netto av en omfattande brand, som tvingade butiken att hålla stängt fram till april 2018.

– Vi var väldigt saknade när vi hade stängt i fyra månader. Då var det en hel del kunder som saknade en butik i närområdet, säger Marcela Pettersson.

 

Det blir ny inredning, kylar och frysar samt byte av alla skyltar, såväl in- som utvändigt. Ombyggnationen sker under vecka 16, sedan kommer butiken att öppna den 24 april.

– Det blir ett betydligt bredare sortiment. Butiken går från cirka 2 500 artiklar till närmare 6 000 varor, säger Anders Svensson.

Nettos omsättning har legat mellan 25 och 30 miljoner kronor per år.

– Vi hoppas och tror att vi ska kunna öka den omsättningen. Vi blir större inom "Coop-familjen", vilket bland annat innebär bättre inköpsfördelar, säger Björn Andersson.

 

Marcela Pettersson har arbetat inom Nettos organisation i totalt åtta år i Göteborg, Linköping och Norrköping. I den nya koncernen kommer hon att ha ett nära samarbete med övriga butikschefer vid Coops butiker.

– Det ska bli roligt att få nya kollegor, nya chefer och testa på att jobba i en ny organisation. Det ska bli spännande, konstaterar Marcela Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!