Örjan blev Årets Finspångare

– Helt galet! Det var första kommentaren av Örjan Fritiofsson, när han på tisdagens Seniorgala i Finspång, utsågs till Årets Finspångare 2016.

17 januari 2017 14:35

Vad är det som känns så galet?

– Jo, att jag lyckats få ett pris eller en utmärkelse, där jag inte kunnat påverka slutresultatet på något sätt. När det gäller den här omröstningen, var det bara att gilla läget, och sedan vänta på att röstningen skulle bli klar. När jag fått priser tidigare i mitt liv som brottare och friidrottare, har jag ju kunnat påverka utgången själv på ett helt annat sätt. Men den här gången har jag varit helt i händerna på de röstande Finspångsborna och att vinna en sån omröstning, känns helt galet och fruktansvärt roligt, att få den här uppskattningen.

Har du några idrottsliga mål framför dig i år och kanske fler priser?

– Jag hoppas kunna vara med i veteran-VM i brottning, som i år avgörs i Bulgarien. När det gäller kulstötningen, siktar jag på veteran-SM och försöka försvara mitt silver från i fjol, eller bättre...

Utmärkelsen fick Örjan mitt under arrangemanget Seniorgalan i Kulturhuset på tisdagen och han fick en lång, värmande applåd av cirka 160 närvarande seniorer i lokalen.

Det var Folkbladets och NT:s chefsredaktörer Widar Andersson och Mats Willner som tillsammans delade ut priset.

– Det känns roligt att få dela ut det här priset inför en så stor och härlig publik, sa Widar Andersson, innan han överräckte blommor till Örjan Fritiofsson.

Han noterade också att det var lite speciellt just i år med utdelningen:

– Det här är elfte gången Folkbladet delar ut det här priset, men första gången som vi och NT delar ut det tillsammans.

Orsaken till detta fyllde Mats Willner i:

– För att vi numera huserar under samma täcke, det vill säga Östgötamedia, och då faller det sig förstås naturligt att vi i fortsättningen delar ut priset ihop.

– Därmed, fyllde Widar Andersson i, når vi numera tillsammans ut till många fler läsare här i Finspång. Och faktum är att vi kan notera att det är rekordmånga som röstat på Årets Finspångare den här gången.

I och med den här utmärkelsen hamnar Örjan Fritiofsson i fint sällskap, med tanke på vilka som fått samma utmärkelse under de första tio åren:

Premiäråret vann Birger Persson. Sedan har segern tagits hem av Arne Dagmalm, Per-Erik Störe, Saitong Kerdprasop, Nilsove Magnusson, Gösta Johansson, Roberth Karlsson, Anna Hellerstedt, Ulla Johansson och Stig Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström

Ämnen du kan följa