HÄLLESTAD

Nyligen var det premiär för första utställningen, i samband med att det var en vårmarknad i församlingshemmet vid Hällestads kyrka.

– Det kändes roligt att iordningsställa en första utställning i Rommetorpsboden, som vår nya utställningslokal finns i, samtidigt som församlingen anordnade en vårmarknad, säger Lotta Nestor Koljo från hembygdsföreningen.

Artikelbild

| Så här ser Rommetorpsboden ut hos Hällestads hembygdsförening. En bod som i fortsättningen kommer att innehålla olika utställningar.

Varför har ni gjort i ordning en utställningslokal?

– För att bredda våra aktiviteter, i samband med olika arrangemang, som den här vårmarknaden och längre fram nationaldagsfirandet och Hellste Marken, säger Lotta Nestor Koljo.

– Och varje gång kommer vi att presentera olika utställningar i den här boden.

Vid premiären gick en del av utställningen i påskens tecken?

Artikelbild

| Gamla vykort från förr, kunde man kolla in på utställningen i Rommetorpsboden.

– Ja, vi har bland annat gamla påskkort som vi visar upp och gamla äggkoppar med påskanknytning. Dessutom har vi breddat det här första utställningen med fantastiska trädsniderier av David Adolfsson och vi visar även upp lite luffarkonst av tråd.

Tilläggas kan att Rommetorpsboden är från 1700-talet och fungerade från början som svinstia och vedbod. Den är hitflyttad från Rommetorp i Grytgöl och monterats upp på hembygdsföreningens område under åren 2003 och 2004, med hjälp av elever från Bergska skolans byggkurs i Finspång.

Artikelbild

| Så kallad luffarkonst av tråd, visades upp i utställningen i Rommetorpsboden i Hällestad.

– Och det känns roligt att boden nu fått en sån här fin användning, det vill säga som framtida lokal för olika utställningar, fastslår Lotta Nestor Koljo.