Bland spelarna kan man se många kända profiler, som Dick Jahrl, Göran Gustafsson, Kurt Svanberg, Lasse Strömberg och Sören Bonnevier.

Och dessutom två SM-guldvinnare, nämligen Sören Cratz och Thomas Cratz!

Vi stämde träff med dem efter den traditionella morgonvandringen varje vecka i terrängen runt Grosvad och Lunddalen.

Artikelbild

| Thomas Cratz och Sören Cratz minns fotbollsåret 1966 och senare SM-gulden.

– Vi är ofta cirka 50 gubbar som går olika långa sträckor och avslutar sedan med en fika, berättar Sören Cratz efter den uppiggande långvandringen.

Vad kan ni berätta om den här årgången av Faiks fotbollslag?

– Man måste väl konstatera att det var en stark årgång och att vi hade ett riktigt bra lag, säger Thomas Cratz.

– Det får jag hålla med om, säger Sören Cratz. Det var bara det att jag oftast fick agera 12.e man på reservbänken, så jag höll inte riktigt en plats i det här laget.

Artikelbild

Faiks div II-lag 1966: Stående från vänster Lars Strömberg, Crister Ohlsson, Göran Gustafsson, Henry Herrman, Göran Rapp, Tomas Cratz, Göran Karlsson och Lennart Lindberg. Sittande från vänster Dick Jarhl, Sven Nilsson, Kurt Svanberg, Sören Bonnevier, Lennart Karlsson. Håkan Forsberg och Gunnar Ross.

Däremot lyckades Sören några år senare, med vad ingen tidigare hade klarat, nämligen att som tränare vinna SM-guld i fotboll med Hammarby, ett av Sveriges absolut folkkäraste lag.

– Och det märker jag faktiskt en idag, 17 år efter guldet, berättar Sören. Bara häromdagen fick jag skriva autografen på en parkbänk som supportern skulle ta med sig till huset i Västervik. Då känner man sig onekligen hedrad!

För Thomas kom SM-guldet i bandy med Katrineholms SK:

– Och det roliga är att jag tog SM-guldet i bandy på samma arena som Sören tog sitt SM-guld i fotboll med Hammarby, nämligen Söderstadion i Stockholm. Det känns lite unika faktiskt.