– Bakom ordet ”jazziskt”, som vi hittat på, döljer sig det faktum att vi spelar jazzmusik, med lite klassisk klang, säger Jan Darenius som spelar piano i trion tillsammans med Moa Karlén, sång och Aston Andersson på kornett och orgel.

Vad heter ni som trio, när ni spelar ihop?

– Vi har inget namn på trion, utan vi brukar presenteras med våra tre namn, helt enkelt, säger Jan Darenius.

Artikelbild

| Som vanligt lockade ”Musik vid helgsmål” en hel del publik.

Det kom ganska många besökare, som bland annat fick lyssna på följande låtar:

Petite fleur, Aspåkers polska, Bedårande sommarvals och en fransk låt, som på svenska heter En osynlig flöjt.

– Så vi har ganska mycket blandad musik på repertoaren, även om det i grund handlar om jazzmusik, fast med lite klassisk touch, säger Jan Darenius.

– Och jag kan tillägga att akustiken i S:ta Maria kyrka, är jättefin för vår del och vår musik, så vi kommer gärna tillbaka vid något annat tillfälle.

Brukar ni var ute och spela tillsammans?

– Ja, det brukar vi försöka att vara. Vi var ute även förra sommaren på spelningar och Moa och Aston var ute på spelningar även i vintras, men då hade inte jag tillfälle att var med.

Och den här sommaren?

– Vi försöker spela ihop under somrarna och nu kommer vi att framträda även i Ulrika kyrka kommande söndag, med ett liknande program som i S:ta Maria kyrka.

Vid konserten i S:ta Maria kyrka, som ingick i sommarserien ”Musik vid helgsmål” fungerade musikern Monika Blomberg från Finspångs församling, som presentatör.