Dagen efter det väpnade rånet mot matbutiken Lidl talade polisavspärrningarna sitt tydliga språk. Butiken var stängd på förmiddagen och polisen genomförde en teknisk undersökning. Ett stort område runt omkring den drabbade butiken var avspärrat.

– Den tekniska brottsplatsundersökningen är avklarad. Jag kan ännu inte ge något besked om vad det har gett, berättar Thomas Månsson, utredare på grova brott i Norrköping.

Det var några minuter innan stängningsdags, strax innan 20.00, på onsdagskvällen som en man kom in i butiken i centrala Finspång och snabbt begav sig mot kassorna viftandes med ett vapen.

– Att det var en ensamrånare kan vi bekräfta. Sedan vet vi i nuläget inte om det fanns någon medhjälpare utanför, säger Månsson.

Flera polispatruller kom i hög fart från Norrköping, för att försöka få tag på rånaren. Något som inte lyckades.

– Nej, inte direkt i alla fall. Men vi samarbetar med polisen i Finspång för att försöka lösa det här så fort det går. De två personerna i personalen som var i butiken hörde vi direkt och vi har också ringt på hos närboende för att få en bättre bild av vad som hänt och om någon sett eller hört något, fortsätter Thomas Månsson.

Rånaren hotade till sig pengar med ett föremål som personalen uppfattade som ett skjutvapen.

– Brottsrubriceringen handlar om att vi utreder det hela som ett grovt rån mot butik med skjutvapen, klargör Månsson.

Har ni någon misstänkt för brottet?

– Nej, inte just nu. Men vi lägger ganska stora resurser på det här brottet och har ett tiotal poliser igång. Jag har stora förhoppningar att vi ska kunna lösa det här.

Det finns ett signalement på rånaren, men det är inget som polisen vill gå ut med i nuläget.

– Nej, vi vill vänta med det så inte vittnen påverkas.

Finns det någon övervakningsfilm att tillgå?

– Nej, tyvärr. Det fanns inga övervakningskameror, vilket är lite förvånande.

Personalen, som efter rånet låste in sig i ett kontorsutrymme i väntan på polisen, fick inga fysiska men efter rånet, men chockades av händelsen.

Hur rånaren tog sig ifrån området är också oklart.

– Nej, det vet vi inte, säger Thomas Månsson.

Hur mycket pengar rånaren kom över är inte heller känt.