– Nej, det är det lilla numera, säger Ulla Svensson från Ljusfallshammars SK och som sköter uthyrningen.

– Den står mest öde numera.

Händer det inga aktiviteter på den?

Artikelbild

Ljusfallshammars SK har ett fint omklädninsrum, som står nästan helt oanvänt numera.

– Jo, PRO och SPF spelar boule för pensionärer en gång i veckan på ishockeyrinken. Och i höst ska vi ha kommunmästerskap för SPF och PRO, eftersom de saknar toalett i Bruksparken i Finspång, där de spelar normalt. Men vid kommunmästerskapet blir de ju lite fler tävlande och då behövs toalettmöjlighet i närheten och det har man i vårt klubbhus med omklädningsrum på idrottsplatsen.

– Men fotbollsplanen står öde numera, förutom lite spontanfotboll av ungdomarna här i Ljusfall ibland. För vi har inget lag längre i Ljusfallshammars SK.

– Men Finspångs kommun klipper fotbollsplanen en gång i veckan och så har vi en som klipper gräset runt omkring planen, för det måste vi sköta själva.

Och tennisplanen?

Artikelbild

Finspångs kommun klipper fotbollsplanen i Ljusfallshammar. Men det hinner bli högt gräs däremellan.

– Den står spelklar med nät och allt, så det är bara att komma och spela för den som så vill. Men inte där brukar det bli så mycket aktiviteter numera.

Och ishockeyrinken på vintern?

Artikelbild

Ett gammalt redskap till tennisplanen, gjort på Lämneå.

– Jo, de brukar spola is och åka lite skridskor, men det är ju så dåliga vintrar numera och isen smälter ofta bort ganska snart.

Och uthyrningar av klubblokalen en bit bort mot fabriken?

– Ja, där hyr vi ut till knyppling och gymnastik och kyrkan har också hyrt in sig där. Men vi får se hur det går i framtiden.

Varför då?

– Finspångs kommun har anlitat en konsult, som går igenom alla samlingslokaler i kommunen och nu kanske inte den här lokalen blir godkänd för uthyrning längre.

Vad beror det på?

– Trots att jag har papper på sedan tidigare, att ventilationen som vi har, är godkänd i klubblokalen, så var det en firma här nyligen några minuter och sa sedan att lokalens ventilation inte är godkänd för uthyrning.

– Men kontrollanten sa att om vi installerar ny ventilation för 200 000 kronor, så kan lokalen bli godkänd.

– Då sa jag, att det har vi bara inte råd med i vår lilla förening. Dessutom skrev kontrollanten i sitt svar till kommunen, att vi inte har något fläktsystem i lokalen, trots att vi har både mekanisk ventilation och utsug.

– Dessutom har vi en handikappramp installerad via medel från Röda Korset och vi har även fått en handikapptoalett i byggnaden, genom syskonen Johanssons fond.

Så vad händer nu?

– Vi kommer att få hit en ny kontrollant från Norrköping, så får vi se om vi får samma besked från honom eller inte när det gäller ventilationsfrågan.