– Visserligen har det gått lite mer än 55 år, men eftersom vi inte lyckades ordna en återträff för två år sedan, så tog vi den nu istället, när flera kunde komma, sa Örjan Lindvall, en av eleverna.

Det kanske mest fantastiska var ändå att förutom de åtta eleverna, som kom till träffen, kunde man även räkna in tre av sina lärare!

– Det känns förstås väldigt roligt, att de lärare som fortfarande finns kvar, kommer till de här träffarna, framhöll Örjan Lindvall.

Artikelbild

| Läraren Hans Sandström hade tagit med sig en gammal tröja, från tiden med FSIF, Finspångs Skolors IF.

Har ni träffats förr genom åren?

– Ja, vi har haft regelbundna träffar sedan 1982 och vi hade ett 50-jubileum 2012. Då var vi många fler, men tyvärr har väldigt många av de 37 ursprungliga eleverna avlidit under senare år.

– Så med tanke på att vi alla börjar bli lite gamla, så kommer jag att försöka förorda återträffar varje år framöver. Bara för att det är så trevligt och intressant att träffas, umgås och prata gamla minnen.

Vilken skola tog ni er examen på?

Artikelbild

| När Finspångs första studentkull träffades i veckan, passade man på att få en guidning av Ingvar Arvidsson, till höger, på Turbinmuseet.

– Det gjorde vi på Högalidsskolan, där många av oss först tog realen och sedan fortsatte till studenten på samma skola. Och det var där vi hade vårt utspring också den där dagen den 12 maj 1962.

Vad minns du av studentfesten?

– Dagen efter studenten, bjöd Finspångs kommun på en studentmiddag i Hotell De Geers festvåning. Då var min farbror Torild Lindvall, då kommunfullmäktiges ordförande, värd för festen och Curt Nicolin var där och företrädde industrin.

– Det kanske rent av var så att politiken och näringslivet då började finna varandra, när Torild och Curt träffades och såg behovet av ett industrigymnasium, som vi senare har fått här i Finspång.

Vad har ni gjort mer idag?

–Vi har ätit lunch på Slottsmässen och sedan fick vi en guidad tur här på Turbinmuseet. Vid tidigare träffar har vi även besökt vår gamla skola på Högalid, men det hoppade vi över den här gången.