Den första viltolyckan inträffade strax innan klockan 07.00 på länsväg 215 mellan Finspång och Skärblacka i höjd med Doverstorp. Det blev en ganska våldsam kollision mellan en bilist och en dovhjort. Bilen skadades rejält och fick bärgas från platsen. Föraren ska dock ha klarat sig oskadd från krocken. Den skadade dovhjorten sprang in i skogen och eftersöksjägare kallades in och fann djuret 150 meter från olycksplatsen.

När den andra viltolyckan inträffade är mer osäkert. En bilist såg en död räv vid sidan av riksväg 51 i närheten av infarten till Risinge kyrka. Ytterligare en skadad räv befann sig i närheten. Eftersöksjägare kallades till platsen och avlivade djuret.

– Förmodligen var det rävar som försökte para sig och kom för nära vägen. Den skadade räven, ville inte lämna sin partner och stannade kvar på platsen, säger Urban Hertin, kontaktman kring viltolyckor i Finspångs kommun.

Artikelbild

| Denna bild är ett kollage.

När det gäller räv finns det ingen anmälningsplikt som det gör till exempel när du kör på en hjort, rådjur, älg eller vildsvin. Att inte anmäla en viltolycka till polisen är ett brott och brottsrubriceringen handlar om smitning.