Emilia Joelsson är årets lucia

Under söndagens julmarknad skulle årets lucia i Finspång röstas fram av besökarna. Många röstade - och flest röster fick Emilia Joelsson.

4 december 2017 07:15

De nio luciakandidaterna presenterades på scenen av Lions Arne Dagmalm som berättade lite kort om alla tjejer. Därefter sjöng kandidaterna några av de mest klassiska jullåtarna för publiken som samlats framför scenen. När kandidaterna presenterats var det upp till julmarknadens besökare att avgöra vem av dem som skulle få äran att utses till Finspångs lucia.

– Hon som blir lucia idag kommer bli Finspångs 50:e lucia. Lucialinnet som hon kommer bära är 25 år gammalt och har de tidigare luciornas namn inbroderade, berättar luciageneralen Arne Karlsson.

Intresset för valet av lucia var stort och ungefär 900 personer röstade. Klockan 15:00 var rösterna räknade, och då stod det klart att femtonåringen Emilia Joelsson fått flest röster och blivit årets lucia. Arne Dagmalm gratulerade vinnaren med blommor och meddelade att Emilia Joelsson tagit en säker seger. Lucian själv är ändå blygsam när hon får frågan varför hon tror att hon blev lucia::

– Jag har ingen aning om varför jag blev Lucia. Jag ville bli det för att jag tycker om lucia och tycker det ska bli kul att gå runt och träffa mycket folk.

Nästa helg ska Emilia Joelsson krönas till lucia, och sedan ska hon och de andra tjejerna tåga runt i Finspång och sjunga.

– Vi ska sjunga i kyrkan och sen ska vi gå runt hos företag bland annat.

Luciakröningen kommer ske den nionde december klockan 18:00 i Risinge kyrka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Johansson

Ämnen du kan följa