– Och vi tänker fortsätta så länge vi orkar. Man kan inte bara sätta sig ner i soffan för att man är pensionär, säger Kerstin Karlsson, som tillsammans med maken Kurt är i full färd med att packa den nyinköpta skåpbilen full med kartonger. Det är snart dags för Rejmyreparet att dra i väg till marknaden i Gränna för att sälja trädgårdsfigurer och andra dekorationer. Det är deras nisch.

Det är alltid Kurt som staplar varorna i bilen. Var sak har sin plats.

– När vi ska fylla på i marknadsståndet, kan vi inte börja leta, konstaterar han.

Artikelbild

I källaren finns lagret. Kurt och Kerstin Karlsson går igenom några av akrtongerna för att se så innehållet stämmer.

Paret Karlssons knalleliv började 1985, i samband med att de tog över ett tryckeri och började trycka t-shirtar vid sidan av sina ordinarie jobb. Snart såg de att det fanns en efterfrågan på den typen av klädesplagg.

– Från början åkte vi på runt ett 50-tal marknader om året, nu är det runt 35. Vi börjar vid påsk och håller på in i december, säger Kurt.

Paret berättar om hur stor betydelse det här livet har för dem. Inte minst gemenskapen med de andra knallarna.

Men visst kostar det på. Det blir en del långa resor, och att plocka upp varorna på plats görs inte i en handvändning. Det tar tre timmar. Sedan ska det packas ner igen. Och när vädret inte är det bästa är det mindre roligt.

Artikelbild

Kurt Karlsson är expert på att packa kartongerna på rätt sätt för att det ska bli enkelt att hitta när det är dags att fylla marknadsståndet.

– Senast blåste det så fruktansvärt så den tolv meter långa presenningen släppte med pinnar och allt. Jag fick hänga fast i det för att det inte skulle försvinna, skrattar Kerstin och tillägger:

– Men vi kan inte vara utan det här.